dilluns, 16 de maig de 2016

setmana del 16 al 22 de maig

Ànecs salvatges
sobrevolen l'hort al capvespre;
batec de vida constant.


Bona nit!

Finalment vam decidir canviar la data de la visita guiada i la farem aquest proper diumenge 22 de maig a les 11h. L'activitat és gratuïta, la mainada benvinguda, i dura aproximadament 1,5h.  Hi ha la possibilitat de collir i comprar verdures insitu.  Si teniu interès en venir-hi siusplau confirmeu-nos fins dissabte al 657262669 o a info@hortviu.com

​Aquests dies en David i la Maria van acabar de preparar l'hivernacle reinventat amb peces de l'anterior i en David el va omplir de tomaqueres de penjar i d'amanir.  També hem estat plantant porros, carbassons, albergínies, pebroteres i cogombreres; per tant, ara sí que les reines de l'estiu poden tirar arrels avall i omplir-se de llum i calor per donar-nos deliciosos fruits.​

Els alls que tenim plantats tant per tendre com per sec ja comencen a entrompar; això vol dir que ja volen fer la flor i anar acabant el cicle. 
El que solem fer en aquesta època és collir-ne aquestes trompes, flors inmadures, i consumir-les com a all tendre.  Alhora això fa que la planta no inverteixi tanta energia en florir i pugui concentrar-se en engruixir el bulb, que són els que collirem per Sant Joan.
Els espinacs també noten el final de cicle i voldran espigar; per tant aquesta setmana és la última que us n'oferim fins a la tardor.​Les caixes aquesta setmana porten patata, pastanaga, ceba seca, bledes o faves tendres, espinacs, ceba tendra i enciam​ meravella; i a les grans també enciam fulla de roure, trompes d'all, col kale, un manat de ravanets i api tendre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada