dimarts, 21 de juny de 2016

setmana del 20 al 26 de juny

Els dits llargs dels dies
estiren les ombres de les fulles
que somien fruits de colors.


​Bon dia!

​Abans d'explicar-vos com tenim l'hort, us volem recordar que aquest dijous 23 és la revetlla de Sant Joan i per aquest motiu tant les botigues com els hortalans us demanem si podeu recollir les vostres comandes i caixes el més aviat possible.  Al Sinèrgia per exemple voldran plegar al voltant de quarts de cinc.  Les altres herboristeries fins cap a les 18h i nosaltres voldríem tancar cap a les 19h.  Si us és inconvenient, feu-nos un truc o missatge i en parlem!

​Coincidint amb la revetlla, l'Embarcador del Ter comença a oferir la seva ampliada carta gastronòmica amb productes locals, ecològics i/o artesans, i com cada any estem molt contentes de servir-los la varietat estival del nostre hort.​  Us recomanem que aneu a tastar alguna hora aquests plats tot gaudint de les ombres a la vora del riu!

Bé doncs, avui dia 21 de juny comença el solstici d'estiu i estem per tant vivint els dies més llarg de l'any a l'hort, i les nits més curtes.  Això dóna una embranzida a les plantes que les fa ballar... Totes elles estan esplèndides, florint o quallant fruits i creixent molt ràpidament amb la meravellosa combinació de sol i pluges que hem anat vivint aquesta primavera.  Les carbassoneres, amb les seves immenses flors ataronjades en forma d'estrella, ja ens donen els primers carbassons; les patateres van inflant els seus tubercles sota terra; les tomaqueres combinen ramells de tomàquets verds amb noves florides; les mongeteres amb les delicades flors blanques; les cogombreres enfiladisses que també quallen els primers fruits; i les pebroteres que comencen a florir en abundància sota les seves fulles lluents.  No es queden pas enrere les verdures de fulla com ara cols, enciams, bledes i herbes diverses, a qui encanten aquest temps; i els alls que quedaven al camp els recollirem avui mateix per tal que es vagin assecant i poguem preparar la terra per plantar-hi el proper cultiu.

Amb tota aquesta abundància i més, i amb els ocells de rerefons piulant i repiulant els crits e la vida i el moviment, us desitgem un Bon Solstici d'Estiu i una molt Bona Revetlla!


Les caixes aquesta setmana porten
​ 
​500gr de pastanaga, 600gr de remolatxa, 500gr de tomàquet, 500gr de bleda, 500gr de carbassó, 280gr de mongeta tendra rodona, un manat de col kale i un enciam meravella; i a les grans també més tomàquet i un xic més de bleda, un altre enciam, 500gr de patata i 500gr de cogombre.

​La recepta que adjuntem de l'Eva Serra de la setmana és Amanida de Bleda amb fruits vermells (cireres, gerds...).
Per la col Kale us recomanem fer una ullada a les moltes receptes i propietats nutricionals penjades a internet: 
https://www.google.es/#q=recepta+col+kale
I per les remolatxes us proposem també el Gaspatxo de Remolatxa (senzill i deliciós) penjat al nostre web antic:  
http://hortviu.blog.cat/2009/06/23/gaspatxo-de-remolatxa/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada