dilluns, 25 de juliol de 2016

setmana del 25 al 31 de juliol

Per la finestra entren
cebes, alls i patates; ballen
omplint el rebost de llum...


Bona nit,

Aquesta setmana passada vam tenir l'ajuda d'en Joan i de la Maria per collir unes quantes línies de patata vermella: de sota terra a la superfície, de sobre la terra a les mans, de les mans als cistells i dels cistells als sacs; llavors en tractor fins al paller i allà les vam buidar formant una pila envoltada de palla per tal que es guardin uns mesos.
A les cebes de la varietat figueres, en canvi, que també hem anat collint i entrant, les hi tallem arrels i cua i les anem encaixant en capes ben airejades.  Aquest any hem tingut una molt bona collita!  També en collim de tendra blanca, juntament amb tots els fruits d'estiu.  
Amb la saó que ens va regalar el cel el divendres a la nit, ja vam poder preparar més terra per les properes sembres i vam transplantar part del planter de porros que va arribar de Torredembarra.
I de porros és la quiche de la foto que us enviem avui. L'Eva Serra no enviarà més receptes fins setembre, però aquesta n'és una de bona i senzilla.Les caixes aquesta setmana portaran 
​900gr​
 de patata vermella nova, 
​500gr de pastanaga​
,
​ ​
4
00gr de porros,
​ un manat de ceba tendra​
​200​
gr de mongeta tendra, ​
1kg
 de carbassó, 
​4​
00gr de tomàquet,
​ ​300
gr de
​ ​
cogombre
​, 170gr de pebrot​
 i un enciam meravella; i a les gran
​s tot lo anterior però ​
en total 
​1kg
​ de tomàquet, 1,5k de carbassó, 300gr de mongeta tendra​, i també 500gr de ceba seca figueres i 200gr d'all sec.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada