dilluns, 19 de setembre de 2016

setmana del 19 al 25 de setembre

Al fons del pou
brolla clara la certesa
de l'esperada llum.


​Bona tarda!​

Ja fa uns dies que es nota que ens encaminem al final de l'estiu, arribant de cop els matins emboirats i les nits més fredes, si bé a ple dia la calor encara apreta.  
Durant la setmana hem estat donant veus per reubicar la producció hortícola explicant que busquem entre dues quarteres, una hectàrea o una hectàrea i mitja de terra fèrtil amb aigua accessible per llogar i us agraïm molt la implicació perquè van sortint possibles propostes.  Entre nosaltres dos hem estat sentint i parlant que el lloc que busquem pot ser o no a llarg termini però que paral·lelament anirem treballant-nos i buscant el nostre llogarret ideal per aposentar-nos (i en aquesta opció doncs també hi cabria un terreny fèrtil amb aigua de font o pou i edificable, o un terreny directament amb casa; i tant lloguers llargs com ventes).  De moment busquem per La Plana que és on hem estat distribuint la nostra producció fins ara, però no descartem altres propostes.
​U​
s agraïm que ens tingueu presents
​ en aquesta recerca, de la mateixa manera que us estem agraïts per escollir-nos com als vostres productors i per tant fer-ho tot possible​
!


​A l'hort del present hi hem fet les segones sembres de naps, raves i espinacs, i aquesta setmana farem les primeres sembres d'all per tendre.   També estem esperant que els planteraires ens ofertin planter d'escarola cabell d'àngel, xicoina i espinac per anar preparant els dies més freds de l'any.
Aquets dies comencem a collir les primeres cols picudes, bròquils i fins i tot alguna coliflor.  Com que ha estat un agost estrany, les nyàmeres o ramones no van florir per Sant Ramon i Ramona, però fa uns dies que ho estan fent i us n'enviem una foto perquè són precioses.
Se'ns acaben els porros però els relleus arriben trempats, les aubergínies prenen força i les seves flors fructifiquen, els pebrots maduren i viren a color roig i es tornen més dolços i els calçots ja comencen a alçar-se un parell de pams del terra.   Les carbasses provençals i cacahuet ja estan a punt per la collita, la ceba seca blanca, i les barbes del blat de moro s'enfosqueixen (a la brasa amb oli i sal o uns minuts a l'olla, les panotxes de blat de moro són delicioses).
Altres cultius com el tomàquet, el meló, el carbassó i la mongeta, van a la baixa, i altres com el cogombre o la sindria ja han acabat el seu cicle.


​Pel que fa a les caixes, ​a
questa setmana portaran 1kg de patata vermella, 
​una col picuda mitjana, ​
1kg de ceba, 
​300​
gr 
​de pastanaga, 
​7​
00gr ​
de carbassa, 500gr bleda tendra, ​
​3​
00gr de 
​tomàquet​
​500gr de remolatxa o pebrots​i
 un enciam; i a les grans 
​en total 
​800gr​
 de tomàquets
​, tant remolatxa com pebrots, un apirave i tomacons.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada