dilluns, 17 d’octubre de 2016

setmana del 17 al 23 d'octubre

Un raig de sol entre la boira
reclama els fruits de tardor:
l'escalfor que perdura.


Bondia!

​Passejant per l'hort entre la boira, ens adonem dela humitat que ens deixa la nit i que fins que no apreta el sol al migdia no deixa totes les plantes.  Les temperatures nocturnes han baixat també i per tant els cultius com les pebroteres estan molt menys productives; en descansarem aquesta setmana no posant pebrots a les caixes.
Al que li agrada aquest temps són els canonges, que tímids ja semblen brotar, i als naps i raves negres de muntanya aquest temps els encanta i van engruixint les seves arrels.
El cos aquests dies ens demanarà energia per entrar als dies freds amb reserves i les defenses altes; per això és temps de menjar arrels i tubercles, caldos per l'ànima, i totes les vitamines que ens aporten les hortalisses i verdures de la tardor.

Avui he trucat als castanyers i m'han dit que les primeres castanyes comencen a caure, però que no hi ha gaire bona anyada.  El que sí que ens arriba demà directe de la Ribera de Xúquer són mandarines, caquis i magranes per celebrar la tardor.

Aquest divendres tindrem de visita a l'hort els alumnes de tercer d'una escola de Barcelona.  Vénen a aprendre tot allò que cal per tal de plantar elseu hort urbà.  ​De ben segur que gaudiran de l'entorn, de remenar la terra i les llavors i de dissenyar el seu propi hort :-)


​L​
es caixes
​ ​
​a
questa setmana portaran 
​800​
g
​r​
 de patata vermella
​, 
5​
00gr de ceba,
​ un manat ​
de pastanag
​ues​
, 500gr de bledes, un
​ bròquil,​
 
​300gr de porros​
​un api​ 
i un enciam
​ fulla de roure verd​
; i a les grans 
​en total 700gr de porros, un manat de julivert, 800kg de carbassa, una col i nap i xirivia.

Si voleu rebre el correu setmanal sencer, escriviu a info@hortviu.com

Gràcies!

David i Mima

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada