dimarts, 15 de novembre de 2016

setmana del 14 al 20 de novembre

Àlber entre la boira:
el teu tronc es manté ferm
amè a les fulles tremoloses.

Bon dia!


Aquesta setmana hem estat estratificant api-raves en sorra per tal de tenir-ne durant els mesos de gelades, calçant les remolatxes i plantant enciams dins l'hivernacle.
Les patates rebrotades de les piles de compost poden ser un bon indicador per mirar a simple vista si hi ha hagut glaçada, i tot i que les temperatures han baixat molt a la nit les fulles de les patateres encara estan ufanoses i no es veu que s'hagin glaçat.
Aquestes baixes temperatures endolceixen les verdures d'hivern com les cols, les escaroles, les xicoines i els espinacs, i permeten créixer sense espigar-se els naps i raves d'hivern.  
Al voltant de l'hort, la majoria dels arbres van mudant cada dia les seves fulles i només els seus troncs es mantenen rectes i ferms enmig dels canvis constants.

Aquesta setmana les caixes porten 
​7​
00gr de patata, 
​5​
00gr de ceba seca, 
​3​
00gr de porro, 650gr de carbassa, 
​3​
00gr de bledes, 
​una col​
un manat de pastanagues i un enciam; i a les grans en total 
​900​
g de ceba i 600gr de porro, 
​4​
00gr d'espinacs​
​, apirave i xirivia.​

El contingut de les caixes pot variar lleugerament segons les collites.  Si voleu fer algun canvi us demanem siusplau que ens aviseu abans de dimecres migdia i ens indiqueu preferències.
​ 

A
​questa setmana us enviem el cartell d'una xerrada que es farà a l'espai Sinèrgia, sobre els beneficis de les verdures fermentades.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada