dilluns, 9 de gener de 2017

setmana del 9 al 15 de gener

L'aire fred besa la cara
que busca el sol
que endolceix les fulles d'hivern.

Bona nit,

Hem passat uns dies de festa molt agradables i amb un ritme molt tranquil; esperem que també hagueu descansat i gaudit dels últims dies de 2016 i dels primers del 2017.  
Com sol passar en aquestes èpoques, ens agafen ganes de fer neteja interna i externa i ara atrapem les hores posant ordre i organitzant-nos per aprofitar bé les hores de desglaç al camp i les hores de glaçades per posar al dia paperassa i ordre tant de l'entorn com de portes endins.
Els darrers dies hem arribat a temperatures mínimes noctures de -6ªC i màximes també baixes, malgrat la boira no ha estat gaire present i ens ha deixat gaudir dels preciosos rajos de sol al camp i a les pells.  Aquestes temperatures ja agraden als espinacs, xicoines, cols de tota mena, calçots, enciams escarolers, ceballots, alls per tendre i per sec, canonges, bledes, remolatxes, xirivies, porros, naps de tots colors, rave negre, etc.  I a l'hivernacle tenim enciams fulla de roure verd que no aguanten la glaçada però que sota cobert van creixent poc a poc.  De carbasses hem acabat les provençals però encara tenim una bona reserva de carbasses del violí. Aquest divendres esperem la visita anual dels alumnes de segon de l'Escola Agrària de Manresa, amb qui visitarem l'hort i intercanviarem idees i experiències. 

A​questa setmana les caixes porten 1kg ​de patata, 1kg​ de ceba, 8​00gr de carbassa, 300gr de pastanaga, un manat de col kale, 300gr d'espinacs, 100gr de xirivia, 100gr de nap i 100gr d'apirave, i una xicoina o escarola petita; i a les grans tot lo anterior i també 1kg de bròculi, una segona unitat de xicoina o escarola i 50gr de canonges (fulles delicioses per les amanides i/o pizzes)
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada