dimarts, 18 d’abril de 2017

setmana del 17 al 23 d'abril

Granotes, grills 
i roses esclatant;
concert de primavera.

Bon dia!

Esperem que hagueu gaudit d'uns bons dies de canvi de ritme.  Nosaltres estem encantants amb com han arribat a jugar els nens, a brotar les fulles i a brillar l'aigua i el sol.  Els turistes d'ambdues cases van estar molt còmodes i van desconnectar de les ciutats i la primavera avança en nosaltres i per tot l'entorn.

Les vinyes treuen les primeres fulles, pàmpols esperats i estimats.  Els til·lers també han brotat amb força i el tímid llimoner i un altre arbret cítric treuen petites fulles tendres.  Les plantes de consolda major que ja hi havia al Vilar ja estan florides i els insectes pol·linitzadors tot el dia les visiten.  Aquesta planta rica en potassi ens servirà en moltes ocasions, tant per a la sanitat vegetal com a la farmaciola casolana, així que celebrem la seva presència.  També les ortigues van fent via i es deixen veure i sentir amb alguna ortigada als peus inexperts.  Les granotes rauquen intermitentment i als vespres fan concerts inflant els paps i meravellant els nostres ulls.
Quines ganes de traslladar l'eixam d'abelles!  Qui sap què han estat fent tot l'hivern i com deuen estar ara de despertes i esperant conèixer la flora d'El Vilar.  Una nit els tancaré la piquera i les portaré a la seva nova ubiació perquè amb els primers rajos de sol es comuniquin les noves coordenades i surtin a explorar.

Aviat es trobaran faveres florides, ja que la primera feixa davant les cases està repleta de faveres, pesoleres i tot de planter nou variat que va transplantar en David aquests dies. Les patateres broten, algunes sembres més que d'altres, i anem treballant la terra entre saó i saó, treient les primeres herbes competidores; i ompint la terra fèrtil de planter i aigua.

Encara el nostre ritme és frenètic i tenim pendent acabar el trasllat de material del'hort de Manlleu cap aquí a Les Planes d'Hostoles.  Però en acabat tenim moltes ganes d'inaugurar les hortes del Vilar i compartir aquest preciós espai.
Us recordem que c​
om que durant un temps estarem plantant a Les Planes d'Hostoles i collint a Manlleu,
​ ens va molt bé que ens feu arribar ​
les vostres comandes el més aviat possible 
​responent a aquest correu.
U
​s recordem que totes les comandes se serviran el Dijous als punts de recollida de Manlleu (Espai Solidari i L'Aura)​; Vic (Sinèrgia, Encarna i Encarna Natural); i Roda (Encarna).

Aquesta setmana les caixes portaran 
​un manat de ceba tendra, un manat d'alls tendres, una bosseta de ruca, un enciam, un manat de pastanagues i ​mig kg de carbassó; i a les grans tot lo anterior i també espàrrecs, ceba seca i carbassa.
El contingut de les caixes pot variar lleugerament segons les collites.  Si voleu fer algun canvi us demanem siusplau que ens aviseu abans de dimecres migdia i ens indiqueu preferències
...​
​ ​tenim 
​fonoll, faves i api.​

Feliç Sant Jordi!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada