dijous, 27 d’abril de 2017

setmana del 24 al 30 d'abril

Bona tarda!


Ahir vaig començar a escriure el correu setmanal, però hi ha tantes coses a fer que va quedar a mitges, i avui quan l'hauria enviat estàvem sense electricitat.  
Ens ho hem agafat bé i hem anat a plantar cebes, ja que només amb la nostra força, el sol que feia i l'aigua que esperem que caigui aviat n'hi havia prou.  La terra estava una mica pedregosa però ens ha anat bé; en David clavava el plantador de tub i jo hi posava el planter, i hem agafat un bon ritme i sincronia i hem pogut transplantar unes deu safates, cap a 20.000 tacs de planter!  


Ara es va ennuvolant i potser caigui un ruixat aquesta tarda; si ho fa ens regaria les cebes recent transplantades.  Potser el dia acabarà tapat o potser serà una tarda diàfana de les que s'estiren darrere les muntanyes, el sol desapareixent lentament per darrere l'ermita de Sant Salvador.
Ahir quan us escrivia s'acabava la llum del dia a El Vilar, i les granotes raucaven amb força.  Ja no dauraven els últims rajos de sol els brots dels arbres, les fulles dels cultius, les canyes de les mongeteres, com feia una estona festejava la primavera.  Ja els insectes s'endreçen i es despertaven les criatures de la nit.  
La Xapa i la Lassi es preparen per una nit de corredisses i lladrucs darrere els porcs senglars.  Aquest migdia hem vist un altre mamífer gros al bosc: un cabirol!


Aquesta setmana les caixes porten 500gr de patates o pastanagues, 500gr de carxofes, un manat d'espàrrecs, 500gr de faves i un enciam; i a les grans afegim 300gr de bleda o carbassó, i 500gr més de cada de patates, pastanagues i carxofes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada