dimarts, 13 de juny de 2017

setmana del 12 al 18 de juny

Bon dia!


Les passes de menta trepitgen els camins.  El brunzit de les abelles que beuen aigua a la roca molla és una simfonia de fons que els ocells coronen des dels arbres. 



Siusplau, abellarols, passeu de llarg!  La que no passa de llarg és la guineu que ja coneix les nostres gallines i que ens fa plantejar seriosament fer el galliner més aprop de la casa i fer-lo ben reforçat per tal que no pugui entrar-hi de cap manera.
Els camps segueixen brotant llum en diferents tonalitats i l'aigua que no plou és bombada del pou aquests dies. Cada vegada collim més producció pròpia i ens estem ja plantejant les properes inversions:  ens cal una escampadora de fems petita per acoplar al nostre kubota18cv i aviat ens caldrà una furgoneta més gran i possiblement refrigerada. Hem d'acabar de tancar amb filats elèctrics les feixes d'horta, i fer-la alta per tal d'evitar també l'entrada de cabirols.
A la masoveria estem molt ben instal·lats i no serà fins l'hivern quan tinguem més temps lliure que ens posarem a fer obres a la planta baixa, per anar fent espais més íntims per la mainada que creix... Demà ja fa 8 anys que vam trobar la Nia sota una col!
I aquest any en fa 10 des que en David i jo vam començar a plantar un hort d'autoconsum i a descobrir la nostra passió per l'horticultura i posteriorment el goig de vendre-us directament les nostres collites a les caixes i el mercat.

Aquesta setmana us envio una foto d'una mini-síndria que després de la flor groga (a la foto està tancada) ja comença a quallar.



Aquest dissabte 17 a les 12h a l'Ateneu de Manlleu participem en la tertúlia i tast "SA(BIS) Alimentació i proximitat".  Estem engrescats amb aquest projecte conjunt de l'Ateneu i diversos productors agroecològics, que aquesta vegada aborda la vessant cultural de la producció dels aliments i la seva venda directa, oferint una plataforma virtual per els seus socis amb la qual estaran directament en contacte amb nosaltres i amb la qual els oferirem setmanalment una producció ecològica i de temporada de verdures i fruites, pa, làctics, mel, carn i d'altres productes que es podran sumar a l'ìniciativa.  Ho explicarem dissabte a l'Ateneu fent un tastet i escoltant les diferents parts implicades en el projecte.

​I la propera Visita Guiada a l'HortViu del Vilar és el diumenge 2 de juliol...​

Aquesta setmana les caixes petites porten
​ ​1k de patata, 500gr de pastanaga, 500gr de bleda, un fonoll, 500gr de tomàquets, un enciam meravella, un enciam raditxo i un manat de julivert; i a les grans tot lo anterior i també 1kg de carbassó, 500gr de ceba seca, un o dos cogombres i 500gr de remolatxa.

Fa setmanes que no us enviem receptes de l'Eva Serra i és que està molt ocupada per altres bandes.  Fixeu-vos però que cada estació ens proporciona de manera espontània els aliments que el nostre cos necessita.  Ara, a finals de primavera tenim moltes verdures depuradores i antioxidants, fresques i amb algun toc amarg per depurar el fetge.  És ideal per fer amanides ben variades, sucs i batuts, caldos que es poden prendre frescos, verdures al vapor...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada