dimarts, 20 de juny de 2017

setmana del 19 al 25 de juny

Bon dia!

Aquest matí tornant del poble un cabirol ens ha regalat uns instants de màgia corrent davant del nostre cotxe fins que amb un saltiró gràcil s'ha endinsat al pas del torrent.  Els camins de l'aigua en general estan molt secs aquests dies, excepte la riera de Cogolls que fa brollar aigües gèlides subterrànies que no semblen acabar-se mai i que són una delícia de verd, gorgues i ombres en les hores més caluroses.  
Els til·lers han esclatat en flor i ens embriaguen de la seva aroma dolça;  les abelles ja l'han trobat i fan interminables viatges carregades de nèctar i aigua per anar elaborant la seva mel.  També els espígols flairosos i en flor són visitats per molts insectes i també per les mans atentes dels nens que en fan rams tot jugant i ajudant-nos en les numeroses tasques.  Aquests dies, per exemple, hem hagut de regar els fruiters joves plantats a finals d'hivern ja que si no podrien no sobreviure aquesta sequera.  També ens han estat ajudant a collir les delícies de l'hort que van arribant i que anem posant a les vostres comandes.  Les carbassoneres i les cogombreres són ara mateix les estrelles de l'hort que cada dia o dos s'han de visitar per recollir-ne els fruits.  I com a fruita dolça tenim arbres carregats de prunes!  Us les ofertem més avall.
Diumenge en David va sembrar el fesol tavella brisa (D.O. Santa Pau) i va omplir mitja feixa ben bona.  A la foto que us envio avui es veu mig camp acabat de sembrar de fesol (la part on es veu terra) i al fons tot de plantes d'estiu amb la microaspersió encesa.  Al fons s'albira la casa d'El Portet i l'ermita de Sant Salvador.

​Recordeu que si voleu veure aquests detalls i molt més,​
 la propera Visita Guiada a l'HortViu del Vilar és el diumenge 2 de juliol...​

Aquesta setmana les caixes petites 
​​
porten
​ ​
​500gr​
 de patata, 500gr d
​e tomàquet​
​1kg de carbassó, un cogombre, una remolatxa, un bròculi petit, una mica d'api, ​
un enciam meravella, un enciam raditxo 
​(de regal);
 i a les grans tot lo anterior i també 
​bledes​
​cebes seques, porros i fonoll.​

​Si no sabeu què fer-ne del fonoll hi ha mil receptes a internet però us avanço que és tant versàtil que tant és bo en amanides, sucs, guisats, a la planxa... i és molt digestiu!​

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada