dimarts, 27 de juny de 2017

setmana del 27 de juny al 2 de juliol

Bon dia!


És en les hores en que la llum s'albira i també les hores en que la llum ja se'n comença a anar i que corre un airet fresc que s'està bé a fora.  Són els millors moments per treballar al camp perquè totes les hores centrals del dia la calor és tant gran que preferim amagar-nos a les ombres i darrere les parets de pedra fresca.
En David ahir a última hora va sembrar pastanagues mentre aprofitàvem per regar tot allò que durant el dia havia passat set.  La majoria de cultius els reguem amb gota a gota o amb microaspersió i d'altres, com unes mongeteres que tenim al costat de casa, les reguem amb manguera mentre els nens salten a la camaelàstica i omplen el jardí de riures.   Aquestes mongeteres estan ja transformant les seves flors liles en tendres tavelles rodones; en podrem començar a posar a les caixes grans!
Les cogombreres segueixen agafant-se amb els circells als fils penjats a l'hivernacle mentre els seus cogombres s'inflen i pengen; fàcils de veure i de collir.  Molt aviat les tomaqueres que els fan de veïnes enrogiran els seus fruits i celebrarem la més esperada de les collites d'estiu.  Una mica més endavant les síndries i els melons seran també prou madurs, cosa que també esperem amb molta alegria.
Aquest cap de setmana hem estat collint les patates, que en general han sortit petites per falta d'aigua, però estem força contents i fan molt goig les petites tres piles de patata vermella, patata quenebec i patata del bufet. Ara ben aviat farem una sembra tardana de patata monalisa que ens assegurarem de regar si no plou prou.
Us envio una foto de cogombres penjant i una d'un gripau guardià de la clau de pas de l'aigua.


Aquest diumenge dia 2 de juliol farem la​
 Visita Guiada a l
​es hortes d'El Vilar.  Com que sembla ser que estarà força ennuvolat, dèiem de mantenir l'horari d'11 a 13,30h, però si teniu pensat venir confirmeu-nos l'assistència i així si haguessin canvis ens posaríem d'acord.​  Farem una volta per les hortes explicant el projecte HortViu, prendrem algun refresc i gaudirem de la companyia i l'entorn.

Aquesta setmana les caixes petites 
​​
porten
​ 1kg de patates, 1,5kgs de carbassons, 2 enciams de seda, remolatxa o ceba tendra, 500gr de tomàquets i 400gr de pastanagues; i a les grans tot lo anterior i també 500gr de mongeta tendra, 500gr de bledes i 350gr de cogombre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada