dilluns, 4 de setembre de 2017

setmana del 4 al 10 de setembre

Setembre daurat:
darrera llum del dia
sobre fulles tendres;
intensitat i delicadesa.

Bon vespre!

Perdoneu la meva errada!  Ara sí, amb l'atenció recuperada després de donar una volta pels horts, us enviem el correu d'aquesta setmana.

Aquest estiu ha estat el primer que ens hem permès una pausa tant llarga del servei de cistelles i ens ha anat molt bé.  Si bé és cert que hi ha hagut alguns cultius que en la seva abundància s'acumulaven als camps, hem anat venent al mercat de Manlleu i la resta de dies els hem pogut dedicar a les tasques de la finca, a la família i a les migdiades en les hores de més calor.
El temps comença a fer el tomb, escurçant-se els dies, i vam tenir una bona regada fa poc que ha refrescat l'ambient i abeurat els cultius i l'entorn.
Passejant ara per les feixes amb en David, hem estat seguint les petjades d'alguns porcs senglars que vénen a investigar i tastar algunes verdures.  Hem de seguir mantenint-los fora de l'hort o fer un pacte de mínims per tal que no ens espatllin els cultius!  Sembla que a part de buscar arrels, han catat les pastanagues, cols i enciams; i si no escampen la veu i vénen en bandada esperem que no es converteixi en un problema.

Els camps estan preciosos i amb l'última llum del dia i les regades recents, la intensitat dels colors dividits en llargues files d'una banda a l'altra del camp, hipnotitzen.  El blanc de les cebes que seran calçots assegudes al seu solc a punt d'arrelar; el verd-blavós de les fulles tendres del planter de porro, enciams de diferents colors... i, al fons, el sol encara acaricia amb la seva llum daurada les alzines del bosc.

Ahir vam fer portes obertes i visita guiada a l'hort i va ser molt bonic!  Vau venir-hi algunes de vosaltres i també veïns de cases del voltant i també l'Anna i en Jan, els nous masovers d'El Portet! Vam fer una bona ruta i un petit refrigeri, i en acabat tothom ens va ajudar a omplir uns quants cistells de mongeta tendra!  En Jan és molt bon fotògraf ( www.joancampfoto.com ) i us adjunto un parell de fotos que va fer del grup passejant entre tomaqueres i més tard entre la vinya...
Aquesta setmana us posarem a les caixes una mica de tot el que tenim; els enciams i bledes estan petites i per tant esperarem a posar verdura de fulla, però de totes maneres hi ha molta varietat.
Les caixes petites portaran 1kg de patata petita (ideal per bullir amb pell o fer al forn), 500gr de ceba figueres, 500gr de pebrots, 500gr d'albergínies, 600gr de carbassa o carbassó, 400gr de mongetes tendres, 500gr de porros i 300gr de pastanagues; i a les grans 300gr més de mongetes tendres; una col de cabdell i 1kg de tomàquets.

Com a principal canvi comentar-vos que a partir d'aquesta setmana cobrarem l'euro de transport a tots els punts de recollida.  Quan vivíem a Manlleu no el cobràvem a les caixes dels punts de recollida de Manlleu, però ara ho igualarem.  Per tant les caixes petites valen 11euros i les grans 16.  A Roda i Vic ja era així i no canvia.  

Per fer comandes obertes o afegir a les caixes, tenim de verdura ecològica nostra:

Patata petita a 1,20€/kg
Ceba seca a 1,80€/kg
Porro a 2,90€/kg
Col de cabdell a 1,60€/kg
Col llombarda a 2,80€/kg
Col kale a 3,80€/kg
Pebrots verds i vermells a 3,50€/kg
Albergínies a 2,50€/kg
Mongetes tendres a 4,90€/kg
Carbassó a 2€/kg
Carbassa a 2€/kg (provençal i potimorron)
Pastanagues a 2,60€/manat i kg
Tomàquet de sucar a 4,50€/kg
Tomàquet de pera a 2,80€/kg

Aquests dies tota la fruita ecològica la comprem directe a productors de Lleida excepte els plàtans que vénen de Canàries:

Poma golden a 3,20€/kg
Poma gala a 3,20€/kg
Pera ercolina a 3,20€/kg
Plàtan a 3,20€/kg
Pruna groga (gran) a 3,40€/kg
Pruna negra (gran) a 3,40€/kg
Nectarina a 3,20€/kg
Préssec de vinya a 3,20€/kg
Raïm negre a 3,80€/kg

Ous eco. del Mas Castanyer a 2,40eu la mitja dotzena
Gengibre eco. fresc a 9€/kg (arrels d'uns 100-200gr)
Panses eco. sultanes a 10eu/kg
Cúrcuma fresca a 17€/kg (arrels d'uns 50gr)


Gràcies per l'atenció i bona setmana!

David i Mar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada