dilluns, 13 de novembre de 2017

setmana del 13 al 19 de novembre

D'on véns, vent
galopant entre els boscos;
on t'emportes les meves fulles...?Bona tarda,


Vola el vent escombrant-ho tot, amb una velocitat i una intensitat que ens sorprenen quan ens embat a nosaltres també.  Voleien fulles i branques en remolins de colors.  El cel serè des de la nit, amb la lluna minvant deixant que la foscor faci brillar encara més les estrelles que també semblen rodolar amb aquest vent.  El vent ben present s'endú els vestigis de calor i ens empeny a submergir-nos en la tardor.

Als camps hem seguit plantant espinacs i degut a la sequedat d'aquests dies haurem d'estar ben atents a mantenir els cultius ben regats.  Seguim collint de tot una mica tot i que les primeres baixades de temperatura ja han glaçat les mongeteres i aturarà la fructificació de les solanàcies (tomaqueres, pebroteres i albergínies).  Per altra banda el fred, com sempre, endolceix les verdures de fulla de tardor i d'hivern.
​A les caixes 
​(agraïm que ens retorneu l'envàs buit!!) ​
aquesta setmana us hi seguim posant una mica de tot el que collim:

A les caixes petites hi trobareu 
​500gr de nyàmeres​
,
​ 
​1kg de carbassa, 800gr de ​
pastanagues,
​ 500gr de bledes, mitja col llombarda, un nap​`i un enciam; i a les grans tot lo anterior i també 700gr de patata, un manat de col kale o pluma, albergínies i pebrots.
Si no esteu acostumats a cuinar amb nyàmeres, us recomanem rentar-les i posar-les a bullir amb pell; un cop suaus es pelen i amaneixen amb oli i sal.  Si us agrada investigar receptes en trobareu vàries a internet!  També reb el nom de tupinambo, carxofa de jerusalem...
La col llombarda com a bona crucífera ens aporta un munt de vitamines i calci.  Una manera fàcil de menjar-la és ratllar-la o tallar-la molt fina a les amanides.  També hi ha qui la salteja o fins i tot se'n fa crema...

​Cap de les dues són àmpliament utilitzades però són verdures de temporada plenes de nutrients i molt interessants si ens hi atrevim!


si voleu consultar preus de cistelles o per fer comanda oberta escriviu a info@hortviu.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada