dilluns, 15 de gener de 2018

setmana del 15 al 21 de gener

Mantes de boires sobre el cingle
flassades que s'endú el vent...
com tot el que s'endú el temps
deixant amarats els arbres.


Bon dia,


​I bon fred en aquests moments, quan de fosc i de nit el cel i la terra ens fan notar que és hivern. ​ Encara es veuen algunes estrelles, tot i que aquests darrers dies el cel ha estat encapotat amb capes de núvols i vent de ponent que els anava fent passar ràpid.  La quietud del bosc, en canvi, aquests dies es nota molt, només interrumpuda per la bellugadissa d'alguns ocells que ara, amb tot tant aturat, destaquen encara que petits, amb els seus moviments i els seus colors ben vius: pit-rojos, mallerengues, pinçans... I els pardals, de colors més discrets, que en estols s'aixequen dels camps quan senten moviment, interrompent la seva menja; diria que es mengen les petites llavors de mill silvestre que creix entre els cultius.

​A l'hort seguim collint verdures d'hivern, molt agraïts d'aquesta anyada en que hem après tantes coses.  
En David ha estat passant els escatdits per entre les línies de plantes petites a les que els començava a sortir herba, que si es fa en el moment indicat és molt efectiu.  I seguim plantant i demanant més planter per enllaçar els cultius que tenim amb els que vindran properament: cebes, espinacs, pèsols i enciams.

Aquesta setmana fa un any que vam començar a venir els caps de setmana a El Vilar.  Recordo sorprendre'm de la terra mig sorrenca, de la bellesa del bosc, de les vistes...  Aquesta setmana us enviem un "timelapse" fet per en Jan des d'El Portet en que podreu veure una de les escenes més boniques de l'hivern d'aquest paisatge, quan les boires cauen en cascada des del cingle d'El Far i de La Salut cap a la Vall d'Hostoles. 

timelapse de Joan Camp www.joancampfoto.com


De tant en tant tenim agradables visites de veïns, com va ser el cas d'una parella d'avis aquest cap de setmana, amb qui intercanviem anècdotes sobre aquest ofici que, com bé diuen ells, arribes als 80 anys i segueixes aprenent amb cada collita.  Esperem poder ser-hi molts anys i millorant sempre!


​A les caixes 
​de verdures ​
​(agraïm que ens retorneu l'envàs buit!!) ​
aquesta setmana us hi 
​trobareu​
:

A les caixes petites hi trobareu 
​500​
kg de patates
​, 
​un bròquil o coliflor petit, ​
8​00gr de pastanagues, 
​6​
00gr de 
​ceba seca​
, ​
1kg de carbassa, 500gr de bledes 
​(o possiblement espinacs) ​
​i ​
un
​ enciam​
; i a les grans tot lo anterior
​ 
​però en total 1kg de patates,
​ tant bledes com espinacs ​
i també un manat de ceballots.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada