dimarts, 5 de març de 2019

setmana del 4 al 10 de març

brota la primavera
buscant la preuada pluja
que li permeti arrelar

 

Bon dia!

Disculpeu el retard en escriure el correu setmanal... Ahir vam celebrar els 4 anys de l'última floreta que vam trobar sota una col i no vam tenir temps d'abarcar-ho tot.
Bé, de fet acabem d'ampliar encara més la família però en aquest cas amb animalons de 4 potes, que encara no fa ni una setmana que pasturen uns camps que teníem en desús però ja ens els estimem com si els coneguéssim des de fa temps.
De moment us poso una foto de tres dels burros, tot i que també hi ha una euga, una poni i en aquests moments estan a punt d'arribar alguns més!

 
La natura segueix despertant-se, brotant i florint arreu, però és molt pal·lesa la necessitat d'una bona pluja que ho amari tot i que permeti arrelar fondo i nodrir-se, per establir-se.  Esperem que plogui ben aviat!!
Bé doncs, encetem el març amb temperatures molt primaverals de dia, tot i que a les nits les mínimes encara són fresques, arribant al voltant dels 6ºC.

A les feixes estem plantant molt i regant tant el que transplantem com les sembres i les plantes que ja hi tenim, de tant sec que està tot.  Amb les temperatures altes de dia però baixes de nit, les sembres que tenim al descobert i les bledes i enciams que tenim als hivernacles petits, que no tenen façanes, creixen més lentament que tot el que hi ha a l'hivernacle gran, que tanquem de nit i que manté una franja de temperatures menys dràstica.

Al camp estem collint moltes cebes tendres, alls tendres i escaroles.  Dins l'hivernacle, moltes bledes i les primeres remolatxes.

De les sembres, es comencen a diferenciar molt bé les línies d'espinacs:
Han brotat les primeres faveres.  En alguns llocs es sembren a la tardor, però nosaltres quan ho hem provat s'han plagat de pugó.  A veure què tal la sembra en aquest temps...
Estem collint els enciams de l'hivernacle gran, on hi ha diversos relleus però tots molt avançats.  Llavors en tenim a fora i també als hivernacles semi-descoberts, que com veieu encara estan petits:
I finalment sobre l'entorn comentar-vos que els arços, les pruneres silvestres, els presseguers i els romanís estan en flor.  Els insectes polinitzadors estan encantats i se'n sent el seu brunzit arreu.  Quan vaig fotografiar aquest romaní, estava ple de bonics burinots:
 
A continuació us expliquem el que tenim intenció de posar a les caixes aquesta setmana:

Les caixes petites (10eu) portaran 1kg de patata, un manat de pastanagues, un manat de cebes tendres, un manat de bledes, un manat d'alls tendres i un enciam; i a les caixes grans (15eu) tot lo anterior i també un manat de col kale, un manat de ravenets, un cor d'escarola cabell d'àngel i uns tomacons.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada