amunt

Som la Mar i el David: els nostres inicis

De Manlleu a La Garrotxa

L'HortViu va començar el 2007 en mans de la Mar i el David a la Teuleria de Corcó, Manlleu. Allà vam iniciar-nos en l'horticultura ecològica i va ser a principis del 2017 que ens vam mudar família i projecte hortícola al Mas El Vilar, a Les Planes d'Hostoles.

L'any 2007, en David i la Mar vam començar un hortet d'autoconsum, motivats per les ganes de menjar saludable i aprendre a fer-ho d'una manera totalment ecològica.  El nostre primer gran llibre de consulta va ser "El huerto familiar ecológico, de Mariano Bueno".  Dedicàvem gairebé totes les nostres hores lliures a aprendre a cultivar aquest hort, que anomenàvem "hort dels experiments", en un trosset de terra de casa dels pares de la Mar.

En David estava estudiant Arts aplicades al Mur i la Mar estudiava infermeria, estudis que tots dos complementàvem treballant.  Quan vam saber que seríem pares, vam decidir provar de convertir la passió per l'horta en un projecte del qual viure, amb els objectius principals de dedicar-nos a alguna cosa que ens agradés i que fos combinable amb la criança de la nostra filla.  Sovint recordem que és el fet d'haver tingut la Nia, i després l'Aram i finalment la Núria, el que ha fet que des de l'inici hàgim volgut anar millorant sempre, tornant-nos més professionals i més eficients.  El procés d'autoaprenentatge ha estat gairebé tot de manera autodidacta i a través de l'experiència directa de produir.  També ens hem format a través de l'Escola Agrària de Manresa i el portal RuralCat.  Per altra banda, el fet d'estar en contacte amb altres productores del nostre sector ens permet aprendre també de l'experiència de les altres persones.  

Ja fa uns anys d'aquests inicis, i recordem l'entrevista que ens van fer a Els Informals el 2011:

http://elsinformals.blogspot.com/2011/04/el-mateix-dia-que-collim-la-verdura.html

I l'entrevista a la ràdio l'Eco de la vall de la Vall d'Hostoles el 2021:

Reportatge de la visita guiada al projecte d’agroecologia Hortviu, al mas El Vilar (Les Planes d’Hostoles), coincidint amb la iniciativa Benvinguts a pagès, el 2 d’octubre de 2021.

https://lecodelavall.org/2021/10/04/leco-de-la-vall-3x03/

Ens sentim orgullosos dels nostres inicis i del projecte hortícola que ens permet gaudir tant de la terra com de la família. El Mas El Vilar, més concretament, es troba a la Vall de Cogolls, i estem rodejats d'un paisatge preciós al bell mig de la Garrotxa. Ens sentim privilegiats de poder viure i desenvolupar-nos aquí, cultivant i vivint de la terra al llindar del Parc Natural de La Garrotxa.

Esperem continuar fent-ho per molts més anys!