amunt

HortViu

Apassionats per l'hort i l'agricultura ecològica

En David i la Mar ens vam enamorar d'aquest bonic ofici fa més de 15 anys, i des de llavors, cultivem i estimem la terra per treure'n els més deliciosos fruits. Ho compartim amb la gent que ens envolta oferint aliments frescos, ecològics i locals.

 

Actualment, entre el mercat de Manlleu dels dilluns i les cistelles de verdura que repartim els dijous, servim a unes 150 famílies cada setmana entre La Garrotxa i Osona. La finca on vivim i on produïm els aliments es troba a Cogolls, que pertany al municipi de Les Planes d'Hostoles. Hospedem alumnes en pràctiques o wwoofers que vulguin aprendre l'ofici.

A més de tenir el segell de productors ecològics, creiem en la pagesia agroecològica per produir creant el màxim de biodiversitat possible. També creiem en la venda directa i local i ens encanta conèixer-vos, saber què us agrada, com cuineu, que vingueu a l'hort, intercanviar coneixements, xerrar una estona...

 

Creiem en la venda directa sense intermediaris, perquè ens agrada la relació amb el client i que pugueu saber cada setmana què fem i que ens visiteu a les portes obertes a l'hort. Volem aquest vincle estret i familiar, que al final ens permet arrelar en un sistema agroalimentari transparent i local que permeti la sobirania alimentària del territori.

Els aliments que cultivem no contenen cap producte tòxic; són completament lliures de biocides de síntesi i només contenen salut! Prevenim plagues i malalties amb extractes fermentats vegetals de plantes que trobem al nostre entorn i mantenim a ratlla les herbes adventícies amb treballs mecànics i encoixinats de paper o biofilm. Si hem de tractar alguna plaga, sempre és amb productes avalats per l'agricultura ecològica. 

Ens agrada crear un entorn viu amb una perspectiva agroecològica més enllà de l'ecologia. Vols saber-ne més? T'ho expliquem en el següent post Mites de l'ecologia.

L'energia dels nostres aliments es percep en el gust, el color i l'aroma que tenen, ho podràs degustar amb la gran varietat de 70-80 verdures que oferim al llarg de l'any.